Za dve godine cena razgovora u romingu ista kao i u domaćem saobraćaju

0
Telefoniranje u Romingu
Telefoniranje u Romingu

Do 1. jula 2021. cena razgovora u regionu trebalo bi da košta isto kao i u domaćem saobraćaju

Srbija bi 4. aprila u Beogradu trebalo da potpiše regionalni sporazum o romingu sa zemljama Zapadnog Balkana, čime će znatno biti smanjene cene u regionu.

Najkasnije do 1. jula 2021. maksimalne maloprodajne cene rominga u regionu Zapadnog Balkana biće dovedene do nivoa cena u skladu sa pravilom “kao kod kuće” koje se primenjuje u Evropskoj uniji. To znači smanjenje cena razgovora u romingu od 27 do 85 odsto.

Cene rominga na Balkanu niže od 1. jula; Foto: Pixabay
Cene rominga na Balkanu niže od 1. jula; Foto: Pixabay

ZA GRAĐANE SRBIJE CENA JEDNOG MINUTA RAZGOVARA NEĆE PRELAZITI 22,4 DINARA BEZ PDV ODNOSNO SEDAM DINARA ZA SMS PORUKU I 21,2 DINARA ZA PRENOS PODATAKA PO MEGABAJTU.

U prvoj godini prelaznog režima, sporazum će za građane Srbije značiti smanjenje cena razgovora u romingu za 27% u odnosu na postojeći sa Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom. Za roming u Albaniji umanjenje je čak 85%. Prelazni režim za usluge u romingu će važiti od 1. jula ove godine i trajati do 30. juna 2021.

Za građane Srbije cena jednog minuta razgovara neće prelaziti 22,4 dinara bez PDV odnosno sedam dinara za SMS poruku i 21,2 dinara za prenos podataka po megabajtu

Sporazum u okviru “Digitalne agende za Zapadni Balkan” obavezuje potpisnike da ne prelaze maksimalno utvrđene maloprodajne i veleprodajne cene roming usluga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde