Nakon tri meseca Zelena pijaca u Aleksincu dobila je novi izgled u šta je EU uložila 150 hiljada evra. Natkriveno je oko 1.100 kvadratnih metara pijačnog prostora, sanirani su pijačni mokri čvorovi i nabavljeno je 138 novih tezgi za prodavce na pijaci.

Aleksinac je prva lokalna samouprava koja je završila realizaciju projekta u grupi od 37 opština i gradova u kojima se, uz podršku Evropske unije sprovode projekti unapređenja lokalne infrastrukture sa ciljem da se poboljša kvalitet života stanovništva.

Opštine Aleksinac sufinansirala je realizaciju projekta sa 20 posto ukupne vrednosti radova, odnosno sa više od 40.000 evra.

Kao deo projekta lokalna samouprava će u narednom periodu raditi na izradi pravilnika kojima će biti uređen rad pijace.

Novi izgled pijace, ali i pravila; Foto: EU PRO

Evropa obezbedila novu pijacu

Aktivnosti primene principa dobrog upravljanja koje podstiču odgovornost i transparentnost u radu lokalne samouprave EU PRO sprovodi u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Projekat rekonstrukcije Zelene pijace u Aleksincu finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Кomplementarne aktivnosti projekta koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja sprovode se u saradnji sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde