Podzemna Garaža
Podzemna Garaža

Novi vlasnik je Fevzi Šiljik u čijem posedu je i hotel  “Bosfor” kod Aleksinca.

Imovina  firme “Nišauto” na uglu Bulevara Nikola Tesla i Ulice Aleksandra Medvedeva prodata je turskom investitoru koji planira da uloži 10 miliona evra u  izgradnju hotela i automobilskog  centra.

Prema najavama, on planira da u naredne 2 godine potpuno promeni izgled poslovnog prostora koji se prostire na 1,5 hektara.

UMESTO SALONA AUTOMOBILA, KOJI JE VEĆ NEKOLIKO GODINA ZAKUPLJEN, BIĆE SAGRAĐEN MODERAN HOTEL KAO I AUTOMOBILSKI CENTAR SA KOMPLETNIM ASORTIMANOM I PONUDOM IZ SVIH OBLASTI AUTO INDUSTRIJE.

Iako je “Nišauto” prodat kao firma u stečaju, dvadesetak radnika će i dalje ostati da radi, a zbog novih investicija i planova očekuje se otvaranje i novih radnih mesta.

Turski državljanin Fevzi Šiljik je i potpredsednik grupacije koja okuplja oko 300 turskih privrednika koji otvaranjem 6 novih fabrika žele da investiraju na prostoru Srbije.

Foto: Pixabay

Prodata i Korpara

Pogon za preradu drveta i voća u Prvoj Kutini, takođe u vlasništvu “Nišauta”, kupila je niška firma “Tristrel” koja već 20 godina uspešno posluje.

Delatnost novokupljenog pogona neće biti menjana, a zbog planova novog investitora i saradnje sa inostranim partnerom otvara se mogućnost za zapošljavanje još 60 novih radnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име