Za budući aerodrom u Trebinju izdvaja se jedna lokacija, a ako se u naredne dve-tri nedelje donese odluka o lokaciji prvi avion mogao bi da poleti 2022., rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Pred susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Mihajlović je ocenila da je najvažnije za tu investiciju da je odluka o izgradnji aerodroma u Trebinju doneta. 

„Ljudi iz ministarstva, jednog i drugog su bili, pogledali sve lokacije, jedna se izdvaja. Sada ne bih javno rekla koja, jer je to još uvek na stolu kao tema prema kojoj se treba tačno odrediti“, rekla je ona. 

Dodala je da, ako se u naredne dve, tri nedelje donese odluka o samoj lokaciji, koja je dobra u odnosu na sve ostale gradove u Bosni ali i u samom regionu, moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine. 

„Prvi avion sa aerodroma Trebinje mogao bi da poleti 2022. godine. Procene govore da bi bilo vrlo ekonomski isplativo, jer u prvoj godini može da se očekuje 50.000 putnika. A procena investicije je oko 50 miliona evra“, rekla je ona. Dodala je da će u narednim danima biti dogovora oko izgradnje tog aerodroma. 

„Važno da je odluka doneta. Aerodrom će se graditi. Sada gledamo da to bude efikasno i finansijski i geografski“, rekla je ona. 

Kako je istakla, do ideje o izgradnji ovog aerodroma došlo je zbog dobrih odnosa dva predsednika, kao i iz želje da region bude dobro povezan. 

Podsetimo da je krajem jula predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, nakon razgovora sa predstavnicima Republike Srpske u Banjaluci, da se izašlo sa idejom i da je Srbija zainteresovana da počne razgovore sa vladom RS o izgradnji aerodroma u Hercegovini.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име