Privrednici do 1. oktobra mogu besplatno da registruju, odnosno prijave APR-u, adresu elektronske pošte preduzeća, na šta ih obavezuje Zakon o privrednim društvima donet polovinom prošle godine.

Od 1. oktobra, za tu uslugu moraće da plate. 

Obavezu da prijave adresu za prijem elektronske pošte imaju privredna društva, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava, kao i preduzetnici koji su upisani u Registar privrednih subjekata, a do sada nisu registrovali ovaj podatak. 

Udruženja, sportska društva, sportska udruženja i sportski savezi, kao i zadužbine i fondacije nemaju obavezu da prijavljuju adresu za prijem elektronske pošte, objavljeno je na sajtu Agencije za privredne registre (APR)

Popunjene prijave se predaju lično u APR-u ili se šalju poštom, na adresu Agencije za privredne registre, Brankova 25, Beograd, a mogu se slati i elektronskim putem. 

“Nakon 1. oktobra, registracija adrese za prijem elektronske pošte će se plaćati. Plaća se naknada promene podatka”, obaveštavaju iz APR-a. 

Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finansijskih izveštaja preduzeća. Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde