Vlada će razvijati regionalne aerodrome u zemlji i da će zato Niš, u kome se nalazi drugi po veličini aerodrom, postati sedište preduzeća „Aerodromi Srbije“, najavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Niški aerodrom rezervni beogradskom

Mihajlovićeva je istakla da će država nastaviti da ulaže u niški aerodrom sa ciljem da postane rezervni za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

“Vlada Srbije je ulagala u niški aerodrom, uložiće još 240 miliona dinara i plus za izgradnju tornja koji će koštati pet miliona evra”, rekla je Mihajlovićeva novinarima u Matejevcu.

Na niškom aerodromu sada ima 300.000 putnika godišnje i da biće nastavljena ulaganja kako bi ih bilo još više, rekla je Mihajlović i dodala da će do juna biti potpuno operativan Aerodrom “Morava” u Lađevcima kod Kraljeva i za civilni avio-saobraćaj.

“Želimo da „Aerodromi Srbije“ budu operater svim novim aerodromima, a imaćemo ih još. Sedište je prvo bilo u Beogradu, ali nema potrebe da to bude Beograd. Sedište „Aerodroma Srbije“ biće u Nišu, budući da nam se u Nišu nalazi niški aerodrom i da hoćemo da razvijemo regionalne aerodrome”, naglasila je ministarka.

Na pitanje da li će biti novih linija na niškom aerodromu, ona je rekla da su došli do zaključka da je vrlo važno da se u skladu sa zakonima dodatno ulaže u određene linije koje mogu da pomognu razvoju celog niškog kraja i da zato Ministarstvo saobraćaja očekuje od grada Niša i niškog aerodroma da predlože potencijalne rute od javnog značaja koje bi Vlada mogla da finansijski pomogne.

“Kada naprave analizu tih ruta i predlože Ministarstvu, onda ćemo u Vladi razgovarati u skladu sa uredbom, raspisati tender za one koji mogu da se bave prevozom na tim rutama”, dodala je Mihajlovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde