U Nišu su u toku radovi na izgradnji fabrike za proizvodnju svetala za automobile “Singju” (Xingyu Automotive Lighting Systems) iz Kine. Ova investicija je vredna 60 miliona evra, a u fabrici će od februara naredne godine posao dobiti 1.000 ljudi.

Radovi u industrijskoj zoni Zapad; Foto: Press

Kineska kompanija “Singju” jedna je od najvećih i najuspešnijih kompanija za proizvodnju svetala u auto-industriji, kojoj je ovo iskorak u Evropu.

Prema rečima premijerke Srbije Ane Brnabić, kineske kompanije sve više gledaju na Srbiju kao na najbolju moguću destinaciju za ulaganje u Evropi, da bi zatim iz Srbije dalje izvozile za evropsko tržište.

Investicija je vredna 60 miliona evra, a kompanija će u prvoj fazi, od februara sledeće godine, zapošljavati približno 1.000 ljudi, pri čemu će izvoz uglavnom biti u zemlje poput Nemačke, Francuske i Slovačke.

Očekuje se da će to značajno doprineti rastu ekonomije, BDP-a, kao i ekonomskoj slici Niša.

Kineski investitor se obavezao na to da će do kraja 2023. godine uložiti 7,5 miliona evra za zemljište, za izgradnju objekata 32,7 miliona evra i 19,6 miliona evra za novu opremu.

U Nišu će, u industrijskoj zoni Zapad, kineska kompanija „Singju“ praviti led prednja svetla za automobile, koja su deo napredne tehnologije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име