Avio kompanija Ryanair uz vodene topove dočekala je prvi avion koji je sa Malte doleteo na niški aerodrom. Ovim je uspostavljena nova avio linija koja će dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, povezivati Niš sa najnovijom destinacijom – Maltom.

Doček aviona sa Malte; Foto: Ryanair

Ryanair-ov zimski raspored za Niš u 2019. godini nudi ukupno 5 ruta, i to do Berlina, Bratislave, Milana, Malte i Stokholma, a do svake se leti po 2 puta nedeljno.

Nova ruta do Malte će se nastaviti i nakon marta u okviru Ryanair-ovog letnjeg rasporeda za 2020. godinu, tako da će putnici moći da lete do Malte iz Niša sve do oktobra 2020.

Ryanair-ov zimski raspored iz Niša će doneti:

Foto: Ryanair
  • 1 novu rutu do Malte (2 leta nedeljno)
  • 5 ruta ukupno
  • 145,000 putnika godišnje
  • 110 poslova u Nišu

Kako bi proslavili početak zimskog reda letenja u Nišu, Ryanair je pustio u prodaju karte na rasprodaji sa cenom već od 12.99 evra, za putovanja do kraja januara, koje je moguće kupiti isključivo na sajtu www.ryanair.com do nedelje u ponoć (10. Novembar).

Za Aerodrome Srbije važna saradnja sa Ryanair-om

“Veoma smo ponosni da je Ryanair, kao jedan od najvećih partnera Aerodroma Srbije, odlučio da dalje razvija svoju mrežu sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Verujemo da će naše partnerstvo rasti u budućnosti, ne samo vezano za Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, veći za Aerodrom Morava u Kraljevu„, kaže Mihajlo Zdravković direktor Aerodroma Srbije.

Foto: Ryanair

Zdravković kaže i da će se nastaviti sa ulaganjima u niški aerodrom.

“U toku je postupak dobijanja dozvole projekta svetlosnog obeležavanja piste. U postupku je i raspisivanje javne nabavke za izradu projektno tehničke dokumentacije za novu terminalnu zgradu površine 5.000 metara kvadratnih, kao i za sanaciju poletne sletne staze“, kaže Zdravković.

Podsetimo, za samo 10 dana ukinuta su 4 leta sa aerodroma “ Konstantin Veliki“. Posle ukidanja avio linije Air Serbia do Budimpešte, najave gašenja rute Swiss do Ciriha, prebacivanja leta do Frankfurta u Banja Luku, Ryanair je najavio i prekidanje avio saobraćaja između Niša i Stokholma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име