U proteklih nekoliko dana, Grad Niš je, posredstvom Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte kontaktirao neke od uspešnih firmi koje posluju u Nišu i koje su, u više navrata ranije, pokazivale veliki stepen društvene odgovornosti, da se uključe u akciju prikupljanja donacija za kupovinu hrane i higijenskih sredstava za naše najugroženije sugrađane.

Gradska kuća Niš
Gradska kuća Niš

“Borba sa korona virusom iz dana u dan sve je kompleksnija, raste broj obolelih, beleži se i rast smrtnosti, a prema procenama lekara tek će biti teško. Grad Niš, deleći sudbinu ostalih gradova u Srbiji, od početka je preduzeo sve mere kako bi stanovnici Niša, imali neophodne uslove za život. Volonteri svakodnevno obilaze naše najstarije sugrađane kojima odnose osnovne životne namirnice.

I da solidarnosti i humanosti ne nedostaje u ovom teškom periodu, ne samo za stanovništvo Niša, već i za nišku privredu, potvrđuje činjenica da su već počele da pristižu prve donacije kompanija na račun Grada Niša, a pomoć pristiže i u robi.

Sa svoje strane, Grad izdavaja značajna sredstava za pružanje pomoći onim stanovnicima kojima je, u ovim teškim i specifičnim uslovima, ona najpotrebnija.

Svi oni koji žele i u prilici su da pomognu, sredstva mogu da uplate na namenski račun Grada Niša br. 840-744141843-14 (tekući dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica u korist nivoa grada), sa pozivom na broj po modelu 97 87-521. Oni koji mogu da pomognu u robi, mogu se obratiti na mail kler@gu.ni.rs”, stoji u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde