Gradsko veće odobrilo je kreditno zaduživanje kod AIK banke Javno komunalnom preduzeću “Gorica” u iznosu od 6o miliona dinara za tekuće poslovanje.

Istovremeno, Veće je dalo saglasnost komunalnim preduzećima “Naissus”, “Mediana” i “Gradska toplana” da sa po 20 miliona dinara budu jemci “Gorici”.

JKP Gorica podiže kredit od 60 miliona dinara
JKP Gorica podiže kredit od 60 miliona dinara

Kredit će biti realizovan sa grejs periodom od tri do šest meseci, otplatom glavnice na 36 mesečnih rata i sa plaćanjem kamate mesečno, na kraju obračunskog perioda.

Visina kamate za sada nije poznata.

Novac je neophodan za tekuću likvidnost preduzeća

Sredstva  kredita namenjena su za očuvanje tekuće likvidnosti, obavezu zakupa prema Kliničkom centru, za tehničko održavanje, servisiranje kapela i hladnjača na Novom groblju, za nabavku građevinske mašine, opreme i sredstava za rad, kao i za izmirenje dospelih obaveza i dugovanja iz prethodnog perioda, rečeno je na sednici.

“Gorica više nije u blokadi, može da servisira svoje tekuće poslovanje i obaveze svakodnevno ili jednom mesečno. Servisira lični dohodak radnika, plaćaju se redovno obaveze prema državi, prema gradu i javnim preduzećima.”, rekao je posle sednice direktor JKP “Gorica” Niš Zoran Milojković.

On je dodao da su u ovom momentu ukupna dugovanja JKP “Gorica” oko 50 miliona dobavljačima, 10 miliona banci, 135 miliona pozajmice gradskim javnim komunalnim preduzećima.

Grad Niš je do sada sa 70 miliona dinara pomogao “Gorici” u izmirivanju zaostalih zarada za 150 radnika. U toku je i proces medijacije po tužbama za još 50 radnika radnika, za koje je grad pomogao “Gorici” a za šta će biti potrebno utrošiti još 20 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde