„Air Serbia“ pobednik tendera za 12 linija iz Niša

Tender Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa je okončan.

Na međunarodni tender Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa, ispravnu ponudu dostavila je samo kompanija Air Serbia, saopštilo je to ministarstvo.

Foto: Aerodrom Niš, ilustracija
Foto: Aerodrom Niš, ilustracija

Potpisivanje ugovora u narednim danima

Tokom postupka nije bilo primedbi na tenderske uslove, dodaje se u saopštenju. Potpisivanje ugovora sa predstavnicima kompanije „Air Serbia“ biće organizovano narednih dana.

Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije.

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvođenjem avio-linija od javnog interesa želi da pomogne razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU.

Vlada Srbije je obezbedila sredstva u budžetu za naknadu troškova avio-kompanijama za vršenje usluge avio-prevoza iz Niša na sledećim linijama:

Niš-Nirnberg-Niš, Niš-Frankfurt/Han-Niš, Niš-Rim-Niš, Niš-Hanover-Niš, Niš-Ljubljana-Niš, Niš-Salcburg-Niš, Niš-Bolonja-Niš, Niš-Budimpešta-Niš, Niš-Geteborg-Niš, Niš-Fridrishafen-Niš, Niš-Karlsrue-Niš i Niš-Tivat-Niš.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име