Od petka 17. maja počinje prodaja avio karata kompanije Air Serbia za letove iz Niša. Na spisku je 12 destinacija od javnog interesa od kojih je najskuplja Rim, a najjeftinije Tivat i Geteborg.

Od 15. jula 12 novih linija od javnog interesa
Od 15. jula 12 novih linija od javnog interesa

Prvi letovi sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ su od 15. jula i to do Nirnberga, Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta. Avioni će saobraćati dva puta nedeljno.

„Naš cilj jeste da obezbedimo da građani Niša lete po najpovoljnijim uslovima ka jednoj od 12 ponuđenih destinacija. Letove će obavljati avion tipa erbas A319 sa oznakama Er Srbije.

Cilj nam je da našim putnicima ponudimo dobru uslugu po najboljim cenama“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

U prodaji povratne karte

Povratne karte sa uključenim taksama mogu se kupiti po ceni od 48 evra za Tivat i Geteborg, što su i najjeftinije destinacije. Najskuplje je otići i vratiti se iz Rima, povratna karta do ovog grada je 73 evra sa svim taksama.

tabela

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo je međunarodni tender za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa, na kojem je izabrana domaća avio-kompanija, ispunivši sve uslove javnog poziva.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, i generalni direktor „Er Srbije“ Dankan Nejsmit potpisali su 9. maja Ugovor o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza na linijama proglašenim kao linije u javnom interesu.

Ovim je, kako je navedeno, omogućeno povezivanje deset manje razvijenih okruga u Srbiji sa najrazvijenijim delovima Nemačke, Austrije, Italije, ali i sa Mađarskom, Švedskom, Slovenijom i Crnom Gorom.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име