Od Tvrđavskog mosta do mosta Mladosti, nekoliko niških udruženja okupilo se da očisti reku Nišavu.

Kako kažu, u letnjim mesecima kada je vodostaj Nišave nizak naša nekultura dolazi do izražaja naročito kod splava gde često „isplivaju“ plastične flaše i ostale vrste otpada. 

Svakog vikenda mnogo smeća na Keju

Iz JKP “Mediana” apeluju, pre svega na omladinu koja večeri provode na ovom omiljenom mestu, da za sobom ne ostavljaju ruglo od smeća, kako na keju, tako i u samoj reci.

Očišćeno korito Nišave u centru
Očišćeno korito Nišave u centru; Foto: JKP Mediana Niš

“Svake subote i nedelje tu nas očekuje velika količina otpada jer kao što je poznato mladi se na ovom mestu okupljaju vikendom do kasno, pa često i do ranih jutarnjih sati, iako na amfiteatru i keju postoje posude za odlaganje otpada i kontejneri za reciklabilni otpad naši radnici svakog vikenda tu nalaze velike količine flaša, opušaka, papira prosipanog pića… što ruži sliku našeg grada naročito u jutarnjim stima dok naše ekipe ne pokupe sav taj otpadu.” kažu u JKP “Mediana”.

Očišćeno korito Nišave u centru; Foto: JKP Mediana Niš
Očišćeno korito Nišave u centru; Foto: JKP Mediana Niš

Kako “Mediana” nije direkto nadležni za čišćenje korita reke Nišave, a opet je to deo grada gde često prolaze turisti i građani niška udruženja, „Sokak“, Safari klub, kao i izviđači su očistila Nišavu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde