Eko gerilici u Nišu očistili deo oko PMF-a

U akciji čišćenja okoline Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i nekadašnje ciglane, duž Gabrovačkog puta napunjen je još jedan kamion smećem. Aktivisti Eko gerile, ove praznične subote, uspeli su da raskrče nekoliko divljih deponija na ovoj lokaciji.

kamion
Foto: Eko gerila

20 Nišlija Učestovavlo u Akciji Čišćenja

Iako je 27. aprila odziv građana u akciji čišćenja bio slabiji nego prethodnih nedelja, dvadesetak najupornijih je uspelo da se organizuje i raščisti prostor, koji je kako kažu bio veoma zapušten.

“Skrenuta je pažnja na jedan deo Niša koji je kritičan što se tiče đubreta. Situacija kod PMF-a je složena ali smo svakako ostavili mesto čistije nego što smo ga zatekli. Još jednom se pokazalo da grupa posvećenih može da uradi odličan posao i ozbiljno doprinese čistoći grada međutim i dalje ostaje problem održavanja”, kažu iz Eko gerile.

Foto: Eko gerila

Javno komunalno preduzeće Medijana je građanima obezbedilo lopate, rukavice i kese što im je olakšalo posao i u skladu sa dogovorom pokupili su sav prikupljeni otpad.

Ove subote u akciji su učestvovali i mladići iz organizacije Radne akcije Delijski Vis

Podsetimo, Eko gerila i dalje prikuplja potpise za uklanjanje divlje deponije u Durlanu, te obaveštaju građane da se jave kako bi se organizovali za potpisivanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde