Udruženje “ZOO planet” ove godine obeležava deceniju postojanja i tim povodom će u subotu u prihvatilištu za pse u Kamenici biti organizovana muzičko edukativna manifestacija.

konji
Foto: ZOO planet

ZOO planet ima cilj da zaštiti prirodu

Volonterska grupa “ZOO planet” već 10 godina brine o zastiti divljih, zastićenih, ugroženih domaćih i egzotičnih životinjskih vrsta, bavi se podizanjem svesti kod dece i mladih kroz razne edukacije, tribine i radionice. Cilj im je kako kažu očuvanje prirodnih staništa, prirode i životinja kao i razvijanje svesti o dobrobiti životinja i poboljšanje odnosa ljudi prema životinjama.

“ZOO planet” se zalaže za rešavanje problema životinja u lokalnoj zajednici, za zbrinjavanje povređenih divljih životinja i siročadi, njihovo lečenje i vraćanje u prirodu.

“Kroz otvaranje ZOO Kutka i prihvatilišta za privremeni ili trajni smestaj životinja, važno nam je da deca, mladi i svi građani uče o životinjama i budu u neposrednom kontaktu sa njima. Pored toga Udruženje pruža negu i lečenje zivotinjama kojima je to potrebno i nakon oporavka ih vraca u prirodu”, kaže Dušan Stojanović.

kutak
ZOO kutak u Kamenici; Foto: ZOO planet

Kroz aktivnosti i radionice u ZOO Kutku pomaže se građanima da prebrode strah od životinja i da kroz praksu i druženje nauče kako da se odnose prema njima.

“Kao posebnu aktivnost izdvajamo druzenje sa konjima i rekreativnu skolicu jahanja poni konja i konja u cilju podsticaja dece i mladih na zdrave stilove života. Udruženje ima za cilj objavljivanje brošura o dobrobiti životinja, psihologiji i obuci pasa, o odgoju, ishrani i nezi ptica i drugih divljih životinja”, kaže Stojanović.

Manifestacija desetogodišnjice postojanja “ZOO planet” na kojoj će svirati grupa “By heart” biće održana u subotu, 6. jula od 19 časova u Zoo Kutku u prihvatilištu za životinje u Kamenici, Čegarski put bb.

Organizatori najavljuju i prokazivanje dokumentarnog filma o dosadašnjem radu, a biće podeljene i zahvalnice prijateljima životinja.

covek i ptica
Dušan Stojanović u spasavanju životinja; Foto: Saša Đorđević

ZOO kutak je otvoren svake subote i nedelje od 11 do 19 časova i volonteri pozivaju sve ljubitelje životinja da dodju i uživaju u prirodi i druženju sa plemenitim životinjama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde