Tokom nedelje stručna komisija Ministarstva unutrašnjih poslova proveravaće video nadzor na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u Nišu, posle čega bi vrlo brzo trebalo da počne da se snima protok saobraćaja.

Testira se saobraćajni video nadzor kod Ureda

“10. decembra u Niš dolazi stručna komisija MUP-a koja će proveriti rad video nadzora na raskrsnici kod Ureda. Kada se završi ta procedura i dobijemo pozitivan izveštaj da sve funkcioniše po strogim pravilima obaviće se tehnički prijem MUP-a čime će se steći uslovi za snimanje protoka saobraćaja i naplata kazni saobraćajnih prekršaja”, izjavio je šef odseka Uprave za saobraćaj Igor Trajković.

Kad sistem kontrole bude gotov 30 odsto novca od naplate kazni saobraćajnih prekršaja ulagaće se u još bolju bezbednost saobraćaja u Nišu, ističu u Upravi za saobraćaj.

“Video nadzor na raskrsnici kod Crvenog pevca koji je postavljen 2015. godine rezultirao je boljom bezbednošću u saobraćaju, jer od tada do danas nije bilo težih saobraćajnih nezgoda”, kaže šef odseka za saobraćaj Igor Trajković.

Stubovi za video nadzor su postavljeni krajem septmebra i sada sistem funkcioniše ali još zvanično nije počelo snimanje protok saobraćaja.

Iako prema Strategiji bezbednosti saobraćaja u Nišu se predviđa postavljanje video nadzora kontrole saobraćaja i na raskrsnici ulica 7. juli i Stefana Provovenčanog još nije pokrenuta procedura za postvljanje kamera na ovoj raskrsnici.

“Ne može se očekivati da će proces biti završen sledeće godine, ali video nadzor na raskrsnici ulica 7.juli i Stefana Provovenčanog je planiran Stretegijom bezbednosti saobraćaja”, dodao je Trajković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde