SOS Dečija sela i „Objedinjena naplata“ u akciji za pomoć deci u Nišu

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, humanitarna organizacija SOS Dečija sela Srbija i JKP „Objedinjena naplata“ Niš su udružili snage.

„Svim Nišlijama i stanovnicima Nišavskog okruga uz novembarski račun za objedinjene komunalne, stambene i druge naknade, na adresu stići u uplatnica za pomoć radu Centra za jačanje porodica u riziku od izdvajanja dece, koji Fondacija SOS Dečija sela Srbija vodi u Nišu već 6 godina.“, navodi se u saopštenju fondacije SOS Dečija sela Srbija.

Željeni iznos za pomoć ovom Centru, građani mogu uplatiti popunjavanjem uplatnice na prednjoj strani, a ukoliko žele da nastave da pružaju podršku redovno kao fizičko ili pravno lice više detalja mogu naći na sajtu www.sos-decijasela.rs.

„Program jačanja porodica koji SOS Dečija sela Srbija, od 2013. godine, sprovodi u Nišu je usmeren na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, a čine ga individualna i grupna psiho-socijalna savetovanja, škola za roditelje, klub za mlade, posete porodicama, kao i brojni drugi vidovi pomoći.“, navode organizatori.

Razvojem roditeljskih veština, unapređenjem odnosa unutar porodice, poboljšanjem materijalne situacije, kao i povezivanjem porodica sa formalnim i neformalnim mrežama za podršku, značajno se povećava šansa da se ona očuva i ojača, a mališanima omogući bezbrižno odrastanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име