Sledeći i podržavajući nameru države, Ministarstva zdravlja Republike Srbije, da ranom dijagnostikom i promocijom prevencije, unapredimo zdravlje svih građana, ovog vikenda, Klinički centar Niš, odnosno Centar za zaštitu mentalnog zdravlja , organizovaće po prvi put, svojevrsnu akciju preventivnih pregleda.

Boljom preventivom do unapređenja mentalnog zdravlja

U subotu 23.11., u periodu od 7:30 do 14:30 sati, u ambulantama Centra, simbolično, a povodom obeležavanja dana osnivanja ove organizacione jedinice KC Niš, lekari specijalisti će u ambulantama Centra, savetodavno razgovarati sa svim zainteresovanim građanima, koji imaju bilo kakvo pitanje ili nedoumicu u vezi sa boljom zaštitom svog mentalnog zdravlja.

Prema rečima rukovodstva Centra, cilj akcije je, pre svega, destigmatizacija i približavanje psihijatrijske službe čitavom stanovništvu.

Građani koji se odazovu akciji, moći će da dobiju odgovore na najrazličitija pitanja, od toga, da li je hronični umor koji osećaju psihogenog porekla, da li pate od psihogene nesanice i da li je bol koji osećaju psihogen, do toga, da li su depresivni ili pak anksiozni.

Osim toga, imaće priliku da dobiju i psihološko savetovanje, u smislu edukacije o tehnikama razrešavanja konflikta, rešavanja problema, organizacije vremena, veštine komunikacije i formiranja hijerarhije motiva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde