Štab za vanredne situacije Grada Niša na osnovu preporuke stručno-operativnog tima za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom na današnjoj sednici naložio je da se zatvore svi ugostiteljski objekti.

Naredba stupa na snagu od 19. marta.

Puste ulice Grada Niša za vreme vanredne situacije
Puste ulice Grada Niša za vreme vanredne situacije, Foto: Novinari Online

“Nalaže se zatvaranje svih ugostiteljskih objekata (restorana, kafana, kafića, barova i slično) sve do ukidanja vanrednog stanja, s tim da se naredba ne odnosi na kuhinje ugostiteljskih objekata u kojima će se vršiti preuzimanje hrane“, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

‪Štab za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije grada Niša naložio je Institutu za javno zdravlje Niš dezinfekciju svih pijaca na području grada. Od 19. marta prestaju da rade i robne pijace.

Štab je naložio i gradskim upravama, javno-komunalnim preduzećima i ustanovama kojima je Grad Niš osnivač, kao i svim osnovnim, srednjim školama i fakultetima da naprave spiskove sa svim vozilima i vozačima koji će biti na raspolaganju gradskom Štabu za vanredne situacije.

Obrenovićeva ulica Niš; Foto: Novinari Online
Obrenovićeva ulica Niš; Foto: Novinari Online

Naloženo je svim preduzećima koje imaju rad u drugoj i trećoj smeni da dostave spiskove sa radnicima koji moraju nužno da budu na poslu posle 20 časova.

Bulatović je rekao da je Štab za vanredne situacije naložio Sekretarijatu za finansije da Gradskoj organizaciji Crvenog krsta uplati 10 miliona kao vid pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde