U niškom Domu zdravlja svakog vikenda organizovaće se besplatni pregledi koji obuhvataju preglede u okviru skriniga na rak grlića materice, dojke i debelog creva, najavio je direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Jerkan.

Nacionalni program ranog otkrivanja malignih bolesti

“Svakog vikenda obaveštavaćemo javnost u kojim ordinacijama se obavljaju pregledi ali će sve informacije dobiti u holu Doma zdravlja”, objašnjava Jerkan.

Tokom proteklog vikenda uspešno je završena akcija skrining ginekoloških pregleda preko koje se odazvao veliki broj žena, starosne dobi od 25-64 godine života.

Dom zdravlja Niš
Dom zdravlja Niš

“Sve zainteresovane žene, imale su mogućnost da urade ili zakažu skrining ginekološki pregled (koji će biti obavljen u što kraćem vremenskom periodu) i da od zdravstvenih radnika dobiju važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike raka grlića materice.”, kažu u niškom Domu zdravlja.

Dom zdravlja Niš
Dom zdravlja Niš

Tokom poslednje akcije urađeno je 37 i zakazano 35 skrining ginekoloških (PAPA TEST) pregleda i 19 mamografija.

Kako je direktor Doma zdravlja istakao u planu je i da se nastavi rad na seoskom području u okviru već dobro poznate akcije “Približimo se pacijentima” kada medicinske ekipe Doma zdravlja Niš obilaze starije pacijente u selima na teritoriji Niša, a takođe se nastavlja i sa obilascima teško pokretnih pacijenata kroz akciju “Zdravlje za sve“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde