U Niš je dopremeljena medicinska oprema za pomoć u borbi protiv virusa korona za ceo jug Srbije.

 Budućnost Srbije - Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je 9 kliničkih i 20 mobilnih respiratora u Nišu, kao i veliki broj maski i druge medicinske opreme; Foto: Budućnost Srbije – Aleksandar Vučić

9 kliničkih i 20 mobilnih respiratora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je 9 kliničkih i 20 mobilnih respiratora u Nišu, kao i veliki broj maski i druge medicinske opreme.

Predsednika su u Nišu dočekali gradonačelnik Darko Bulatović, član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović i direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Vučić se nakon uručenja sastao i i s predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija.
Vučić se nakon uručenja sastao i i s predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija; Foto: Budućnost Srbije – A.V.

„Ne činimo ovo samo za Niš, nemojte da vam ovo stoji kao lekovi u Kragujevcu, nego da odmah pošaljete opremu za Leskovac, Vranje, Pirot, Toplicu, da i njihove bolnice imaju sve što treba“, rekao je Vučić.

Dovoljno opreme za ceo jug Srbije; Foto: Budućnost Srbije Aleksandar Vučić
Dovoljno opreme za ceo jug Srbije; Foto: Budućnost Srbije Aleksandar Vučić

Epidemiolog Branislav Tiodorović dodaje da se sada poštuju mere mnogo bolje nego na početku, i to se po rezultatima vidi, ali, kako navodi, još uvek je potrebna gvozdena disciplina, da „izguramo“ sledeću nedelju i onda ćemo biti „blizu “zelene grane'“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име