Ovog vikenda u centru grada biće održana tradicionalna dvodnevna Smotra Saveza izviđača Niša. Očekuje se više od hiljadu dece i mladih koji će se takmičiti u obavljanju najrazličitijih zadataka, od toga kako podignuti šator do orijentacije u prirodi.

Foto: Savez izviđača

Na Trgu kralja Milana 12. oktobra od 9.30 časova članovi niških izviđačkih odreda, zvanično će nakon raporta i intoniranja himne početi aktivnosti prema predviđenom programu. Ovoga puta osim klasičnih izviđačkih zadataka, biće prilike i da svi prisutni nauče nešto više o istoriji i o I i II svetskom ratu.

“Igra, streličarstvo, zaklon od šatorskog krila, podizanje šatora, orijentacija i signalizacija, čvorologija i prva pomoć samo su deo zanimljivih zadataka koje će izviđači svih starosnih kategorija rešavati u niškoj Tvrđavi u subotu”, kažu organizatori.

Foto: Savez izviđača

Imajući u vidu da su 12. i 14. oktobar dani oslobođenja Niša u Prvom i Drugom svetskom ratu, izviđači će imati priliku da nauče nešto više o istoriji svog grada.

“Delegacija izviđača položiće vence u znak sećanja na žrtve i sve one koji su učestvovali u odbrani Srbije”, dodaju u Savezu izviđača.

Savez poziva sve zainteresovane roditelje da se tog dana sa svojim mališanima pridruže smotri i upoznaju sa radom izviđačke organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde