Radovi na glavnom trgu i šetalištu u Niškoj Banji još nisu završeni zbog izvođača koji nije ispoštovao rokove pa je nedavno raskinut ugovor sa firmom iz Leskovca koja je dobila posao na javnom tenderu, kaže predsednik Gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović.

Trg sa fontanama u Niškoj Banji; Foto: Novinari Online
Trg sa fontanama u Niškoj Banji; Foto: Novinari Online

Pokrenut je postupak da uskoro bude raspisan javni tender za novog izvođača koji bi do Uskrsa trebalo da završi rekonstrukciju kompleksa sa fontanama.

“Stručne službe procenjuju šta je urađeno po projektu, a šta nije i obratićemo se republičkoj Direkciji za javne nabavke da nam odobre hitan postupak kako bi krenuli u novu javnu nabavku i da nam se jave izvošači koji će da završe posao prema planu projekta”, objašnjava Jovanović.

Fontane u Niškoj Banji
Fontane u Niškoj Banji prema projektu rekonstrukcije trga

Podsetimo, rekonstrukcija trga obuhvata postavljanje behaton ploča na površini od 4.500 m2 i renoviranje fontana sa kompletnom zamenom instalacija.

Trg bi, kako objašnjava Jovanović, posle renoviranja trebalo da izgleda onako kako je izgledao 1977. godine, kada je i napravljen kao delo arhitetke Mihajla Medvedeva.

Projekat u iznosu od 15 miliona dinara, finansira Ministarstvo trgovine i turizma, Grad Niš učestvuje sa deset miliona, a opština Niška Banja sa dva miliona dinara.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde