Građani Beograda, Novog Sada, Niša protestuju na ulicama svojih gradova.

Demonstranti su izneli zahteve za imenovanje novog Kriznog štaba, pozivaju na odgovornost komandanata u policiji nakon jučerašnjih protesta.

Okupljanje građana u Nišu na Trgu kralja Milana; Foto: Novinari Online

U Nišu su se građani okupili na dva mesta, ispred Skupštine Grada Niša, i na Trgu kralja Milana. Grupe su se spojile ispred gradske skupštine.

Protest u Nišu

U Nišu su se građani okupili na dva mesta, ispred Skupštine Grada Niša, i na Trgu kralja Milana. Grupe su se spojile ispred gradske skupštine u Ulici Nikole Pašića. #novinarionline

Gepostet von Novinari Online am Mittwoch, 8. Juli 2020

Tokom dana na društvenim mrežama bilo je neformalnih poziva za skup u Nišu od 19 časova. Za sada građani mirno protestuju i krenuli su prema Narodnom pozorištu.

protest
Proteest ispred Skupštine Grada Niša; Foto: A.M

Protestna šetnja nastavila se do Gradske kuće gde su zadržali, ali se ne zna njihovo dalje kretanje.

Niš!!!

Gepostet von Sprdnja s' bogatima am Mittwoch, 8. Juli 2020

U Novom Sadu i Beogradu su počeli neredi.

Ranije tokom dana predsednik Srbije, Aleksnadar Vučić je rekao da će sutra biti sednica Kriznog štaba i da verovatno neće biti policijskog časa u Beogradu, čemu se protivi.

On je oštro osudio jučerašnje proteste ispred Skupštine Srbije i da se dogodilo „brutalno političko nasilje“ desničara i ekstremista i da „to nije imalo veze s koronom“, dodajući da tako nešto neće biti tolerisano.

Kazao je i da je bio umešan i spoljni faktor, faktor iz službi iz regiona, za šta kaže da ima dokaze, ali čeka konačan izveštaj naših službi

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име