Tokom proteklog vikenda i policijskog časa od 59 sati, prekršajni sudovi u Srbiji su izrekli novčane kazne za ukupno 425 osoba zbog kršenja zabrane kretanja i drugih mera.

Među osuđenima je 38 starijih od 65 godina koji su prekršili meru zabrane napuštanja stana, kao i 382 koji su prekršili zabranu kretanja tokom policijskog časa. 

Proteklog vikenda niko nije kažnjen zbog okupljanja više od dve osobe na javnom mestu, kao ni zbog kršenja propisa o sahranama na kojima je dozvoljeno prisustvo najviše 10 osoba. 

Četiri osobe su kažnjene zbog šetanja kućnih ljubimaca mimo propisanog vremena, a jedna zbog posete parku uprkos zabrani. 

Od donošenja Uredbe o ograničenju i zabrani kretanja 21. marta, zaključno sa nedeljom, 26. aprila, prekršajni sudovi kaznili su ukupno 5.419 osoba, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Ukupna vrednost izrečenih novčanih kazni je 243.171.020 dinara.

Policijski čas u Nišu prekršilo 29 građana

Za vreme proteklog policijskog časa od petka do ponedeljka Prekršajni sud u Nišu izrekao je 29 novčanih kazni zbog kršenja mere zabrane kretanja. Prekršioci su uglavnom Nišlije, ali je bilo i građana iz Bojnika, Žirotađa, Aleksinca i Ražnja.

Samo u prethodna 24 časa Prekršajni sud u Nišu izrekao je 12 novčanih kazni u rasponu od 25.000 do 80.000 dinara zbog kršenja mere zabrane kretanja za vreme policijskog časa, dok je jednom maloletniku izrečena vaspitna mera – ukor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име