Niški Dom zdravlja u obavezi je da obezbedi izolovanu prostoriju za prijem građana kod kojih postoji sumnja na COVID – 19, odlučeno je na Gradskom štabu za vanredne situacije. Apoteke iz lanca Apotekarske ustanove Niš biće otvorene u nedelju od 4 časa ujutru kako bi svi stariji od 65 godina mogli da kupe neophodne lekove.

štab za vanredne situacije
Foto: press služba gradonačelnika Niša

Na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu Nišu, Gradski štab za vanredne situacije doneo je sledeću naredbu:

Nalaže se direktoru Apotekarske ustanove Niš da za potrebe građana starijih od 65 godina omogući rad apoteka u okviru ustanove u nedelju 29. marta u periodu od 4 do 7 časova.

“Prilikom određivanja apoteka koje će raditi u navedenom periodu neophodno je voditi računa o pokrivenosti čitave teritorije Grada, odnosno da stanovništvo svih opština ima optimalniji i bliži pristup apotekama”, navodi se u saopštenju.

Apotekarska ustanova je u obavezi da obezbedi prevoz zaposlenima, koji će u tom periodu biti radno angažovani. Sa tim u vezi, direktor će Štabu dostaviti spisak zaposlenih sa svim podacima, kako bi isti bio upućen nadležnoj policijskoj upravi, a sa ciljem nesmetanog kretanja zaposlenih u vreme policijskog sata.

Niški Dom zdravlja u obavezi je da obezbedi izolovanu prostoriju za prijem građana kod kojih postoji sumnja na COVID – 19.

“Nalaže se Domu zdravlja Niš, da odredi i opremi prostorije odgovarajućom opremom, sa zasebnim ulazom i posebno izolovanim od drugih organizacionih jedinica, u kojima bi se vršila trijaža pacijenata kod kojih postoji osnovana sumnja da su zaraženi virusom COVID-19”, piše u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde