Porodilja iz sela Orljane kod Niša koja je bila priključena na respirator, preminula je jutros. Nakon što je porođena carskim rezom u tridesetprvoj nedelji trudnoće, a beba preminula ubrzo nakon rođenja, ova žena je uz sve napore lekara preminula u 8.55.

Ova dvadesetsedmogodišnjakinja koja je danima na mehaničkoj ventilaciji, primljena je u KC Niš sa sumnjom na koronavirus, međutim na više puta ponovljenim testiranjima bila je negativna na Covid-19.

Nakon obdukcije znaće se tačan uzrok smrti, rekao je prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu negu.

Konzilijum lekara odlučio je da porodi pacijentkinju, rođen je dečak koji je ubzo preminuo zbog problema sa disanjem.

„Stanje trudnice je bilo životno ugrožavajuće, vraćena je na mehaničku ventilaciju. Bolest je dobila sistemski karakter, u poslednjem trimestru patila je od EPH gestoze i povišenog pritiska, prilično komplikovana situacija“, kaže dr Radmilo Janković.

U Kliničkom centru Niš trenutno je hospitalizovano 380 pacijenata, među njima su i dve trudnice. Jedna od njih koja je iz Vranja, u jedinici je intenzivne nege, životno ugrožena i priključena na respirator. Druga trudnica iz Kuršumlije je u stabilnom stanju i njeno zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име