16 C
Niš
nedelja, 28 novembra, 2021

PONS mapira turističke objekte koji nisu dostupni licima sa invaliditetom

U toku je mapiranje pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša za osobe sa invaliditetom koje sprovodi Fondacija Pons, a obuhvatiće javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje, ustanove kulture, parkove, autobuske i železničke stanice i spomenike kulture.

Rezultati mapiranja će biti objavljeni u formatu otvorenih podataka i biće dostupni za osmišljavanje inovativnih rešenja uz pomoć novih tehnologija koje mogu biti od značaja za osobe sa invaliditetom.

„Ovim aktivnostima biće pružena podrška Gradu Nišu u promociji turističkog potencijala, kao i podrška svim ljudima sa invaliditetom u svetu koji nameravaju da posete Niš“, kažu u Fondaciji Pons.

Korišćenjem podataka koji će biti kreirani, kako kažu, moći će da se stekne jasan pregled, koje sadržaje osobe sa invaliditetom mogu da koriste u Nišu, ali i koje sadržaje u budućnosti treba učiniti pristupačnim.

Cilj projekta je da obuhvati i razume potrebe i probleme građana u Nišu i da se zajednički osmisle i sprovedu aktivnosti koje će dovesti do boljeg kvaliteta života kroz poboljšanu dostupnost gradskih usluga i klimatski pametnu urbanu mobilnost, sa posebnim naglaskom na povećanju participativnog učešća osoba sa fizičkim invaliditetom“, kažu u Ponsu.

Mapiranje je jedna od aktivnosti na projektu „Fond za eksperimente u gradovima“, koji u Srbiji uz podršku Slovačkog Ministarstva finansija sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

2,000FanovaLajkuj
108PratilacaZaprati
69PratilacaZaprati

VREMENSKA PROGNOZA
NIŠ

Niš
few clouds
16 ° C
16 °
16 °
48 %
4.6kmh
20 %
Ned
16 °
Pon
11 °
Uto
4 °
Sre
4 °
Čet
6 °