JKP „Mediana“ preduzelo je sve mere koje su u njegovoj nadležnosti kako bi se očuvao visok nivo higijene u gradu u vreme pandemije korona virusa i prvo je dezinfikovan centar grada.

Čišćenje je počelo sa centralnog gradskog Trga kralja Milana i Obrenovićeve ulice, objašnjava direktor JKP „Mediana“ Niš Dragoslav Pavlović.

Dezinfekcija Grada Niša; JKP Mediana
Dezinfekcija Grada Niša; JKP Mediana

„Po nalogu Štaba za vanredne situacije hitno smo izašli u centralnu gradsku zonu, a prvo asepsolom dezinfikujemo ulice u plavoj zoni. Osim centra narednih dana biće obuhvaćene i druge površine u gradu i to po određenom rasporedu kako bismo pokrili ceo grad“, objašnjava Pavlović.

On je dodao da će odvoz smeća raditi po ustaljenom rasporedu.

Istovremeno, ekipe Veterinarskog institituta u Nišu, specijalnim preparatima, neškodljivim za ljude, dezinfikovali su autobusku stanicu i sva vozila u garažama koja se koriste za prevoz putnika u Nišu.

„Radićemo sve dok bude bilo potrebe. Reč je o najkvalitetnijim sredstvima koja su apsolutno bezbedna za korišćenje“, rekao je direktor Veterinarskog specijalističkog instituta Niš Miloš Petrović.

Narednih dana redovno će se dezinfikovati i pijace, šetališta, pešačke zone, glavne saobraćajnice, a sve u skladu sa merama Štaba za vanredne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име