Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša usvojio je zaključak da, u saradnji sa KC Niš i resornim ministarstvom, specijalna bolnica Ozren u Sokobanji, u najkraćem roku, a najkasnije od ponedeljka 26. jula, počne da funkcioniše kao Covid bolnica, pre svega kao dodatni smeštajni kapacitet KC Niš.

Takođe, dogovoreno je da se preduzmu aktivnosti da se stacionar Zelengora u Niškoj Banji stavi u pripravnost, kako bi, u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu mogao da prihvati Covid pacijente u slučaju da dođe do značajnog povećanja broja pacijenata u KC Niš, dok će stacionari Radon i Terme nastaviti da rade u uobičajenom režimu rada.

Takođe, Štab je predstavnike svih medicinskih ustanova u gradu, uključujući i KC Niš i Institut za javno zdravlje podsetio da su po  naredbi Štaba od 4. jula 2020. godine u obavezi da redovno izveštaju medije i javnost o o svojim aktivnostima, a naročito o broju hospitalizovanih pacijenata, broju obavljenih pregleda i broju i rezultatima testova na Covid-19 na teritoriji Grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име