Opštinski fond za hraniteljstvo u Nišu se “puni” kafama funkcionera

0
knjige-deca
knjige-deca

Gradska opština Medijana u Nišu jedina u Srbiji ima Fond za hraniteljstvo, a koji se “puni” tako što funkcioneri i zaposleni plaćaju kafu i ostale napitke iz opštinskog bifea.

Zahvaljujući tom fondu deca iz hraniteljskih porodica proslavljaju rođendane, putuju i deo su raznih opštinskih akcija koje za cilj imaju bolju socijalizaciju dece, rečeno je prilikom dodele knjiga pisaca – učesnika niškog festivala dečijeg stvaralaštva Centru za porodični smeštaj u Nišu.

Knjige pisaca Centru za porodični smeštaj u Nišu
Knjige pisaca Centru za porodični smeštaj u Nišu

Knjige pisaca Centru za porodični smeštaj u Nišu

Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu uručene su knjige pisaca –učesnika, kao i zbornik radova 11. Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji je održan 21. i 22. marta ove godine u Nišu.

Februara ove godine 10-oro dece iz hraniteljskih porodica provelo je  deo zimskog raspusta o trošku opštine Medijana u Divljani, kada se i rodila ideja da budu gosti najvećeg dečijeg festivala pesništva u Srbiji.

“Cilj je da pesnička reč stiže češće do najmlađih, i da ovaj festival živi tokom cele godine, ne samo dva dana koliko pisci borave u Nišu”, rečeno je prilikom uručivanja knjiga najmlađim sugrađanima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde