Direkcija za javni prevoz grada Niša raspisala je javni poziv kako bi izabrala preduzeća koja će putnike prevoziti na gradskim i prigradskim autobuskim linijma od 1. februara 2020. godine.

Umesto dosadašnjih pet, ugovor će važiti sedam godina.

Novi sistem prevoz putnika u Nišu: Oštriji uslovi za prevoznike

Sa novim tenderom važiće i novi sistem prevoza putnika u gradskom autobuskom saobraćaju koji će se zasnivati na modelu javnog privatnog partnerstva između Direkcije za javni gradski prevoz i zainteresovanih privatnih prevoznika.

Time su odobrenoi i novi uslove za tender za izbor prevoznika u gradu. 

„Prevoznici će morati da obezbede niskopodne autobuse koji imaju klima uređaj i uređaj za grejanje, wi-fi, brojač putnika, video nadzor i glasovnu najavu narednih stajališta.“, navode u Direkciji za javni prevoz.

Prve dve godine prevoznici mogu da koriste autobuse sa motorom euro 3, stim da posle dve godine 25 odsto svog voznog parka moraju da zamene sa motorima euro 4, a potom i sa motorima euro 5.

U planu su da se neke od postojećih linija produže.

„Linija 10, Naselje 9.maj – Ćele kule biće produžena do marketa „Lidl“. Biće produžena i linija 5 „Železnička stanica – Somborski bulevar“ do raskrsnice Matejevačkog puta i Somborskog bulevara kada bude završena izgradnja kružnog toka, a u planu je i veći broj autobusa i broj polazaka“, navode u Direkciji za javni prevoz Niš.

Cene karata u 2020. godini se neće menjati, kažu u Direkciji za javni prevoz u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име