Andrej Mančenkov, dosadašnji zamenik načelnika Nacionalnog centra za upravljanje u kriznim situacijama Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije, novi je kodirektor Rusko-srpskog humanitarnog centra.

Novi kodirektor RSHC-a Andrej Mančenkov; Foto: Grad Niš
Novi kodirektor RSHC-a Andrej Mančenkov; Foto: Grad Niš

Novi kodirektor RSHC-a predstavljen je na prijemu kod zamenika gradonačelnika Niša prof. dr Miloša Banđura u Gradskoj kući, a tom sastanku prisustvovao je načelnik Departmana za međunarodnu saradnju ruskog Ministarstva za vanredne situacije Vladimir Salavjov.

Mančenkov je istakao da postoji „čvrsta uverenost“ ruske strane u dalji uspešan rad RSHC-a i u uvođenje novih elemenata u radu centra.

„Na mom predstavljanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu i ambasadi Ruske Federacije videlo se pozitivno raspoloženje. Bilo je mnogo komplimenata za sve što je centar uradio do sada“, izjavio je Mančenkov.

Salavjov je ovom prilikom kazao da se Rusko-srspki humanitarni centar razlikuje od mnogih ministarstava i ustanova upravo po tome što se bavi spasavanjem i bezbednošću ljudi bez obzira na političke poglede i boju kože.

„Smatramo da centar ima veliku perspektivu u budućnosti jer je njegov osnovni cilj da spasava i štiti ljude, ne samo na području grada Niša već svuda gde je to potrebno“, izjavio je Salavjov.

Polaganje venaca Foto: Grad Niš

On je dodao da ima simbolike u predstavljanju novog kodirektora centra 7. novembra, jer su na današnji dan pre 75 godina američke snage u Nišu bombardovale kolonu sovjetskih vojnika koji su tu došli kako bi grad oslobodili od nemačkih okupatora.

Delegacije predstavnika RSHC i Grada Niša položile su posle prijema vence na spomenik poginulim ruskim pilotima kod logora na Crvenom krstu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име