Doneta je odluka da zbog eksponencijalnog rasta broja zaraženih u Pčinjskom okrugu bolnica u Leskovcu postaje kovid bolnica, kao i kompletna zgrada Kliničkog centra Niš osim Urgentnog centra, rekao je u Nišu prilikom obraćanja javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„I ovako su naši kapaciteti na izmaku, nemamo više bolnica, nije lako pronaći ni smeštaj i zato molim ljude da ne zamere kada im se kaže da se ide na neko mesto, a ne na ono gde bi želeli“, rekao je Vučiću Nišu.

On je dodao da su određeni dodatni objakti koji bi primali najlakše pacijente, jer su kapaciteti „Čaira“ puni.

„Na kraju ćemo pripremiti i nišku kasarnu i hotel Nais, i druge hotele za njih.“, rekao je Vučić.

Podsetimo, u hali Čair zbrinuto je 256 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa, a među kojima se nalazi i porodica sa dvogodišnjim detetom, koje je ujedno i najmlađi pacijent.

U privremenu bolnicu u Čairu dovoze se pacijenti sa čitavog jugoistoka Srbije, počev od Zaječara do krajnjeg juga Srbije i proteklih dana primano je 50 do 80 pacijenata dnevno.

Narednih 10 dana ključna

„Do 20. aprila mislim da se rešava naša sudbina prema virusu i zato je potrebna discpilina“, rekao je Vučić, a to potvrdio i epidemiolog Branislav Tidorović.

„Do kraja aprila imaćemo blagi pad, tako da maja očekujemo da ćemo se izboriti sa korona virusom. Sada je neophodna gvozdena disciplina, naročito do Uskrsa“, rekao je Tiodorović i još jednom apelovao na građane da se pridržavaju svih mera u bori protiv širenja epidemije.

„U narednih dana Srbija će biti u stanju da napravi 50.00 kutija leka koji liči na hlorokin.“, dodao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име