Zbog pogoršanja opšteg stanja, dvadesetsedmogodišnja trudnica iz sela Orljane kod Niša, koja je već danima na respiratoru, porođena je carskim rezom u 31. nedelji trudnoće. Ona je rodila živog dečaka koji je vrlo brzo preminuo.

Dečak je rođen živ, spontano je prodisao ali je vrlo brzo zbog gubitka kiseonika intubiran. I pored svih mera reanimacije i napora lekara, beba je preminula.

Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnica direktora KC Niš za dečije klinike kaže da je žena nakon porođaja vraćena na respirator i trenutno je stabilno.

“Odluku o njenom porođaju doneo je konzilijum lekara. Ona ima obostranu upalu pluća, ali je negativna na Covid 19. To je potvrđeno serološkim i PCR testiranjem”, kaže Slavković.

Slavković kaže da je ova trudnica zbog klinička slike i teškog stanja bila smeštena u kovid bolnici.

Podsetimo, na lečenju od koronavirusa u KC Niš hospitalizovane su 3 trudnice. Žena iz Vranja u šestom mesecu trudnoće je pre par dana priključena na respirator i trenutno je stabilno.

Trudnica iz Kuršumlije koja je poslednja primljena na lečenje je u dobrom opštem stanju bez potrebe za kiseoničkom potporom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde