“Niš-ekspres” će cene karata vratiti na iznos od 1. septembra, a ta cena ostaće na snazi do kraja januara naredne godine.

To je dogovoreno na sastanku koji je održan u Nišavskom upravnom okrugu kome su prisustvovali predstavnici opština Aleksinac, Ražanj, Doljevac, Gadžin Han i Merošina i “Niš-ekspresa”.

Cena mesečne radničke karte je sada do 7.000 dinara.

Dogovoreno je da Niš ekspres a.d. smanji cenu mesečnih kartica za učenike i radnike do 31. 01. 2020. godine, a da u međuvremenu pomogne opštinama da naprave takozvanu mrežu linija koje će podrazumevati teritorijalnu pokrivenost autobuskim prevozom, kao i finansijsku podršku.

Sastanak o rešavanju problema javnog prevoza u Nišvskom okrugu, Foto. Nišavski upravni okrug
Sastanak o rešavanju problema javnog prevoza u Nišvskom okrugu, Foto. Nišavski upravni okrug

U “Niš-ekspresu” kažu da je jedan od problema smanjenje broja stanovnika u nekim selima što znači i manji broj putnika. Dodaju da su neke firme uvele i svoj prevoz za svoje radnike što za njih znači gubitak putnika. To je uslovilo i povećanje cena kako bi poslovali razvojno.

Kako je načelnica Dragana Sotirovski istakla, gotovo sve lokalne samouprave u Nišavskom upravnom okrugu pripadaju devastiranim područjima i u svojim budžetima nemaju dovoljno para za subvencionisanje prevoza, odnosno za pokretanje javno-privatnog partnerstva, pa će biti neophodna pomoć države.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde