Tokom 24 časa 18 osoba je preminulo od posledica koronavirusa u Srbiji, saopštila je premijerka Ana Brnabić. Na respiratorima je 130 osoba. Zabeleženo je 386 novih slučajeva od 8.646 testiranih.

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, preminula je jedna osoba, a hospitalizovano je ukupno 277 pacijenata. Кod 105 pacijenata, od kojih i 2 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 6 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju se u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

Stanje na jugu Srbije

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 117 pacijenata. Кod 12 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 kovid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 155 pacijenata. Кod 77 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata. Кod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde