Na dan Božića Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije služio je Svetu arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu u Nišu.

Preosvećenom Vladiki sasluživalo je bratstvo hrama, a učešće su uzeli predstavnici Grada Niša, rimokatoličke crkve u Nišu javnih i kulturnih institucija, a blagoljepiju prazničnog slavlja doprinelo je pojanje NCPD “Branko”.

Pričest; Foto: Eparhija niška
Pričest; Foto: Eparhija niška

Protojerej-stavrofor Branislav Cincarević pročitao je Božićnu poslanicu Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. G. Irineja, nakon čega je mnogobrojni verni narod, koji je ispunio hram, pristupio Svetom Pričešću.

Po okončanju Svete Liturgije, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije osveštao je Spomen ploču osnivačima, članovima i pevačima Niške crkveno pevačke družine Branko, koja je obnovljena i postavljena u južnom paraklisu Hrama Silaska Svetog Duha na apostole.

Vladika niški Arsenije; Foto: Eparhija niška
Vladika niški Arsenije; Foto: Eparhija niška

Naime, originalna ploča koja je postavljena 1920. godine izgorela je u velikom požaru koji je zahvatio Sabroni hram 2001. godine.

Nakon svete službe u prostorijama vladičanskog dvora, Vladika niški Arsenije upriličio je tradicionalni prijem za zvanice, sveštenstvo i vernike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde