Maske obavezne u javnom prevozu, bolnice u Nišu i Beogradu ulaze u kovid sistem

U gradski i prigradski prevoz neće biti moguće da se uđe bez maske, rekao je nakon sednice Kriznog štaba imunolog Srđa Janković, a preporučeno je da se nose u zatvorenom prostoru. Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu ulaze u kovid sistem, dok su posete bolnicama zabranjene.

Na otvorenom prostoru preporučuje se distanca od najmanje metar i po, a u zatvorenom prostoru ostaju na snazi sva ograničenja koja su važila do sada. 

Кrizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 održao je sednicu na kojoj se diskutovalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji.

Od danas je obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

„Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske ѕa višekratnu upotrebu i slično“, navodi se u saopštenju.

Mere za sprečavanje širenja korona virusa
Mere za sprečavanje širenja korona virusa

Što se tiče zatvorenih prostora, krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre.

Vlada Republike Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane.

Epidemiolog Branislav Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu sa koronavirusao, ranije je za nišku TV Zona Plus objasnio da postoji bojazan od drugog talasa epidemije, ali prema njegovoj proceni, poslednji porast broja nosilaca virusa ne predstavlja drugi talas.

Drugi talas, eventualno, možemo očekivati u novembru, kazao je. Opširnije u tekstu.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Umrežavanjem do bolje komunikacije ekoloških udruženja sa lokalnom samoupravom

Formiranje mreže ekoloških udruženja pozitivan je i dobar iskorak...

SVE(T) na leđima žene-Mirjana Karanović na otvaranju Teatarskog festivala

Premijera dokumentarnog filma „ SVE(T)na leđima žene“ – o...

Ekološka udruženja iz Niša žele bolju saradnju sa lokalnom samoupravom

Organizacija “Zeleni ključ” je sa predstavnicima niških ekoloških udruženja,...