U kovid bolnicama u Srbiji ima dovoljno slobodnih mesta da prime sve pacijente zaražene virusom korona, kojima je potrebno bolničko lečenje, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da više nema potrebe za premeštanjem pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu.

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da se smanjuje broj pregleda u kovid ambulantama i pritisak na sve zdravstvene ustanove. 

„Kakve ćemo brojeve imati, zavisi od našeg ponašanja. Ovim smo dokazali da kada se ponašamo disciplinovanije i primenjujemo mere, možemo da dođemo do boljih rezultata“, rekao je Lončar. 

Ministar je naveo da se neće žuriti sa vraćanjem kovid bolnica u redovno stanje, kao i da se neće zatvarati kovid ambulante, ali da će se u njima smanjiti broj zdravstvenih radnika, kako bi mogli da iskoriste odmor. 

„Moramo odmoriti ljude, jer ne znamo šta će biti u narednim danima“, rekao je Lončar.

 On je dodao da se neće čekati da se kovid bolnice potpuno isprazne, da bi se vratile u normalan režim rada, već da će parcijalno vraćati delove bolnica u pređašnje stanje, kako se ti delovi budu praznili.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име