JKP Mediana će do proleća pripremiti plan lokacija za postavljanje još 53 kontejnera, pored postojeća 23 koji su ugrađeni, u najgušće naseljenim stambenim blokovima, dogovoreno je na radnom sastanku rukovodstava ovog javnog preduzeća i Gradske opštine Pantelej.

Organizovani odvoz smeća u još pet sela kraj Niša

Samim tim, zamenjeni nadzemni kontejneri biće iskorišćeni za prikupljanje otpada iz domaćinstava na seoskom području u preostalih pet pantelejskih sela koja do sada nisu obuhvaćena organizovanim sistemom sakupljanja i odvoza otpada.

To su sela: Jasenovik, Vrelo, Oreovac, Pasjača i Cerje u kojima će već tokom ovog meseca sa rukovodstvima mesnih zajednica biti održani sastanci operativnog karaktera oko uspostavljanja sistema na terenu i dinamike odvoza smeća iz ovih najudaljenijih naselja na rubu Opštine Pantelej.

Takođe, postignuta je saglasnost da se upravljanje i održavanje podzemnih kontejnera i mobilijara na dečijim igralištima, čiji je vlasnik Opština, poveri stručnim ekipama JKP Mediana a pravni timovi će u međuvremenu pronaći način na koji će to biti regulisano.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde