Zaglavilo se vozilo u Zetskoj

Posle kiše koja je zahvatila Niš oko 14h sati na Lednoj Steni, Učitelj Tasinoj ulici i Zetskoj došlo je do kratkog zapušenja kolektora, saopštava JKP Naissus.

“Kanalizacioni sistem je stabilan osim u trenutku kada naleti velika količina atmosferske vode u kratkom vremenu. Imali smo situaciju zaglavljivanja automobila u Zetskoj ulici i nakon intervencije vatrogasaca koji su pomogli vozaču i naše ekipe koja je intervenisala, voda se posle pola sata povukla”, navodi se u saopštenju niškog vodovodnog preduzeća.

Plastika, granje i lišće uzrok poplava

“Kanalizacioni sistem je u funkciji ali kako dolazi do naglih vremenskih promena, moramo da istaknemo da u ovo doba ima mnogo plastičnog otpada, granja i lišća, koje pravi barijeru na slivnicima i sa jakom kišom uzrokuje stvaranje većih količina vode u gradu”, objašnjavaju u JKP Naissus.

Kritične tačke su uvek u Durlanu, Čairu, na Bulevaru Nemanjića i Naselju Branko Bjegović, dodaju u Naissusu.

“Vanrednim angažovanjem ekipe JKP “Naissus“ oslobodiće u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde se sakuplja voda i intervenisaće na mestima gde su zapušeni slivnici da se oslobode kesa i lišća za brzi protok vode.”, ističe se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde