Izgradnja crkvenog objekta u KC Niš

U niškom Kliničkom centru je uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, formiran Odbor za podizanje paraklisa koji bi bio izgrađen u krugu Kliničkog centra na prostoru između stare zgrade internističkih klinika i zgrade Klinike za nukleranu medicinu, objavio je na svom Fejsbuk profilu direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić.

paraklis
Paraklis; Foto: Printscreen D.M

Prema njegovim navodima, Odbor ima preko 100 članova i čine ga lekari, medicinske sestre i tehničari, kao i nemedicinsko osoblje koji rade u Kliničkom centru.

„U našem KC godišnje se leči na stotine hiljade pacijenata, više desetina hiljada se hospitalizuje, a na hiljade se operiše. Nigde ne postoji veća potreba za nadom ili utehom nego u bolnicama zbog čega svuda u svetu postoje crkveni objekti u kojima pacijenti i članovi njihovih porodica mogu zadovoljiti svoje duhovne potrebe“, kazao je dr Milić.

On je rekao da je idejno resenje za paraklis izradio arhitekta Dimitrije Marinković iz Pančeva, a na predlog episkopa niškog Arsenija paraklis će biti posvećen Bogorodici živonosnom istočniku.

„Odbor se zahvaljuje brojnim donatorima i prijateljima koji su već najavili svoj dopronos u izgradnji ovog malog crkvenog objekta. Njegovom izgradnjom KC Niš neće više biti jedini KC u Srbiji bez crkvenog objekta“, istakao je dr Milić

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Umrežavanjem do bolje komunikacije ekoloških udruženja sa lokalnom samoupravom

Formiranje mreže ekoloških udruženja pozitivan je i dobar iskorak...

SVE(T) na leđima žene-Mirjana Karanović na otvaranju Teatarskog festivala

Premijera dokumentarnog filma „ SVE(T)na leđima žene“ – o...

Ekološka udruženja iz Niša žele bolju saradnju sa lokalnom samoupravom

Organizacija “Zeleni ključ” je sa predstavnicima niških ekoloških udruženja,...