Gradi se novi vrtić u Brzom brodu: Uskoro još dva u Nišu

Pored izgradnje novog vrtića u Brzom brodu uskoro počinje gradnja još dva nova objekta za predškolsku decu, u Naselju 9. maj i na Ledenoj steni u Nišu.

„Već u ovom mesecu počeće gradnja novog vrtića u Naselju 9. maj a u toku je i priprema projektne dokumentacije za izgradnju vrtića na Ledenoj steni“, najavljuju nadležni.

Izgradnja novog vrtića u Brzom brodu; Foto: Grad Niš
Izgradnja novog vrtića u Brzom brodu; Foto: Grad Niš

Smanjuje se lista čekanja dece za boravak u niškim vrtićima

U poslednje dve godine lista čekanja za upis u neki od niških vrtića smanjena je za oko 40 odsto, tako da sada za prijem u Predškolsku ustanovu Pčelica čeka nešto više od 1650 mališana.

„To je pre svega rezultat preuzimanja vrtića Fabrike duvana i izgradnje novog vrtića u Medoševcu, ali i izjednačavanja statusa privatnih predškolskih ustanova u Nišu sa državnim“, rekao je prilikom obilaska radova na izgradnji novog vrtića u Brzom brodu gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Vrtić u Brzom brodu izgradiće se do kraja godine; Foto: Grad Niš
Vrtić u Brzom brodu izgradiće se do kraja godine; Foto: Grad Niš

Izgradnja novog vrtića u Brzom brodu se podiže na mestu nekadašnje osnovne škole i gde će, kada bude završen, biti mesta za još oko 120 mališana,

masjtori
Majstori; Foto: Grad Niš

„Broj mesta u novom objektu u potpunosti zadovoljiti potrebe ovog dela grada i već od kraja ove godine, kada se očekuje kraj radova, neće biti dece u Brzom brodu koja nemaju mesto u vrtiću“, istakla je direktorka PU Pčelica Svetlana Mitić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo