Grad Niš izdvaja novac iz budžeta za lečenje dece u inostranstvu

Gradski većnici Niša dali su zeleno svetlo i za nov vid finansijske podrške porodici i to za lečenje retkih bolesti i povreda kod dece do 18 godina za one bolesti za koje ne postoji mogućnost lečenja u Srbiji.

To znači da će se ubuduće iz gradskog budžeta finansirati ili sufinansirati dijagnostika i lečenje dece u inostranstvu u slučaju povreda i bolesti koje ne mogu da budu lečene u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

„O ovoj podršci neće odlučivati Grad Niš, već Komisija resornog ministasrtva. Za svu ostalu podršku iz budžeta grada porodicama sa decom, zahtevi i dokumentacija se podnose gradskim institucijama, a ova podrška će se ostvarivati preko Fonda za lečenje povreda i retkih bolesti koje je osnovalo Ministarstvo zdravlja. Tom fondu će se upućivati zahtevi i dokumentacija“, kaže Suzana Jovanović iz Sekretarijata za dečju i socijalnu zaštitu.

Jovanovićeva objašnjava da će visina sredstava koja će biti izdvojena za lečenje i dijagnostiku dece u inostranstvu odrediti u zavisnosti od mogućnosti budžeta grada i u zavisnosti od potreba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име