Za transport pacijenata na hemodijalizu

Grad Niš poklonio je novo vozilo Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Reč je o vozilu Citroen džamper sa osam sedišta, a koristiće se za prevoz pacijenata na hemodijalizi. Vrednost vozila je oko tri miliona dinara.

Grad Niš poklonio vozilo „Hitnoj pomoći“
Grad Niš poklonio vozilo „Hitnoj pomoći“

Veliki broj pacijenata koji koristi hemodijalizu, koristi usluge transporta nekoliko puta nedeljno. Oni su do sada prevoženi starim vozilima.

„Mnogo je bilo žalbi pacijenata i u ovoj godini obezbedićemo još jedno vozilo“, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović prilikom uručenja ključeva vozila v.d. direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Slavoljubu Živkoviću.

Ova ustanova je od grada dobila vozilo još 2006. godine, a prema rečima direktora jedan od prioriteta je obnova voznog parka.

Za transport pacijenata na hemodijalizu
Za transport pacijenata na hemodijalizu

“Imali smo do skoro velike finansijske probleme. Kada smo to stabilizovali, u narednom periodu prioritet će biti obnova voznog parka“, kazao je Živković.

Grad je ove godine za pomoć Zavodu za hitnu medicinsku pomoć izdvojio 17,5 miliona dinara, isti iznos bio je predviđen i prošlogodišnjim budžetom.

Gradski većnik dr Saša Živić rekao je da je ove godine osim kupovine još jednog vozila u planu i sređivanje prilaza Hitnoj pomoći i uređenje dečijeg parka koji se nalazi ispred same zgrade zavoda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde