Fond za mlade talente dodelio je 214 stipendija studentima završne godine osnovnih, integrisanih i master akademskih studija na Univerzitetu u Nišu.

Ugovore koji podrazumevaju stipendiju u iznosu od 30.000 dinara narednih 10 meseci, najboljim niškim studentima dodelio je predsednik ovog Fonda i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

U ime studenata, dobitnika “Dositeje”, zahvalio se Bogdan Stojiljković, student završne godine integrisanih akademskih studija na Medicinskom fakultetu.

Ministar Vanja Udovičić uručio stipendije “Dositeja” najboljim studentima Univerziteta u Nišu
Ministar Vanja Udovičić uručio stipendije “Dositeja” najboljim studentima Univerziteta u Nišu; Foto: Novinari Online

Na konkursu za školsku 2019/20. godinu stipendiju su dobila 214 niška akademaca

„Dositeja za nas znači da se naša država brine o svojoj mladosti i podstiče nas da koračamo dalje znajući da imamo maksimalnu podršku zemlje u kojoj smo sticali svoja znanja. Ona nas hrabri da ostanemo u svojoj zemlji i pružimo našem narodu sve što smo naučili, da nosimo budućnost Srbije i podržavamo napredak generacija koje dolaze”, zaključio je student Bogdan Stojiljković.

Po ovogodišnjem konkrusu stipendiraće se ukupno 1409 uzornih studenata, dobitnika “Dositeja” u Srbiji.

dositeja
Svečana dodela stipendija „Dositeja“; Foto: Grad Niš

„Ove stipendije ste zaslužili svojim znanjem, radom i upornošću, a mi smo tu da prihvatimo vaše znanje, da ne odustanemo od  ulaganja u vas, jer smatramo da je ovo ulaganje u budućnost i celokupnu našu zemlju, a vaša poruka koju danas šaljemo iz Niša je da ste spremni da promenite neke stvari. Samo ako vi odlučite da stanete, staće sve ostalo i nećete odsanjati svoje snove i nećete dostići svoje ideale, svoje granice. Dokazali ste da prostora ima i te kako da sa razlogom treba da budemo svi zajedno ponosni jer ste genijalci”, poručio je niškim studnetima ministar Udovičić.

Dobitnicima stipendije “Dositeja” obratio se i rektor Univerziteta Niša, prof. dr Dragan Antić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

„Na vama je da i u narednom periodu date sve od sebe, da učinite ovo okruženje još boljim za život vas i vaših porodica”, istakao je rektor Antić.

„Od vas zavisi razvoj zajednice, društva, grada, države”, kazao je gradonačelnik Bulatović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име