U humanitarnoj utakmici za zdravlje i život dece

Kompanija Mozzart i Fudbalski klub Crvena Zvezda donirali su Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš najsavremeniji ultrazvuk vredan 40 hiljada evra od novca prikupljenog u akciji „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“.               

Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda
Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda

 „Ovaj aprat će se koristiti u operacionim salama i biće manje jonizirajućeg zračenja kod dece. Aparat će se koristiti i za dijagnostiku. Dobili ono što nam je potrebno jer su nam ovi humani ljudi izašli u susret našoj molbi“, kazao je generalni direktor Kliničkog centra profesor dr Zoran Radovanović.

Aparat je direktorki Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju predao je Zvezdan Terzić, generalni direktor FK „Crvena zvezda“.

„Posle donacije Univerzitetskoj dečijij klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom u prilici da pomognemo i klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija“, istako je Terzić.

Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda
Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda

Jedan od direktora u kompaniji Mozzart  Borjan Popović je istako da ulaganje u zdravstvo i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi za njih predstavlja  ulaganje u budućnost Srbije.

„Ovaj savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili temelji se na  nejonizujućem zračernju po ALARA principu, što će omoćuti uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih procedura u našoj klinici“, objasnila je direktorka Klinike za dečiju hirurgiju dr Anđelka Slavković.              

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име