I ove godine baba Marta nije izneverila Nišlije. Prvi sneg ove zime pao je dan nakon što je kalendarski stiglo proleće. Iako su ulice puste zbog policijskog časa i aktuelne epidemiološke situacije, Niš kroz objektiv fotoreportera Nenada Petrovića izgleda kao da je zima tek počela.

sneg
Foto: Nenad Petrović
sneg
Foto: Nenad Petrović
sneg
Foto: Nenad Petrović
sneg
Foto: Nenad Petrović
sneg
Foto: Nenad Petrović
sneg
Foto: Nenad Petrović
sneg
Foto: Nenad Petrović

Prema prognozi meteorologa u utorak će biti oblačno, hladno i vetrovito povremeno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Obilnije snežne padavine očekuju se u planinskim predelima i na istoku zemlje gde će doći do stvaranja snežnih nanosa. Vetar umeren i jak, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od -3 do 0 stepeni, a najviša dnevna od 0 do 3 stepeni.

U sredu nas očekuje oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom. Više padavina ponovo se očekuje na istoku Srbije uz manje povećanje visine snežnog pokrivača Vetar slab i umeren, severoistočni, na istoku umeren povremeno i jak istočni. Najniža temperatura od -3 do 0 stepeni, najviša dnevna od 0 do 3 stepeni.

Već u četvrtak biće umereno do potpuno oblačno i toplije, pa se u većini mesta očekuje prelazak snega u kišu, osim na planinama. Vetar slab i umeren istočni i jugoistočni, na istoku i u Podunavlju povremeno i jak. Najniža temperatura od -2 do 2 , najviša dnevna od 5 do 9 stepeni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde