Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je u okviru eŠaltera počeo da radi novi e-servis koji će omogućiti licenciranim geodetskim organizacijama da komuniciraju sa RGZ isključivo elektronskim putem, a građanima je omogućeno digitalno podnošenje zahteva katastru preko licenciranih geodetskih organizacija.

„Sada će građani sve svoje poslove vezane iz oblasti rada geodetskih organizacija moći da obave u svom gradu, bez obzira gde se njihova nepokretnost nalazi, što je ogromna ušteda vremena i novca“, navodi se u saopštenju. 

Prethodno je bilo neophodno otputovati u mesto u kom se nepokretnost nalazi i podneti zahtev u tamošnjoj službi katastra nepokretnosti. 

„Novi e-servis je najlakši, najbrži i najpouzdaniji put da građani reše probleme u vezi sa svojom imovinom, a istovremeno je omogućeno da administracija nepokretnosti funkcioniše lakše, jednostavnije, efikasnije i pouzdanije.“, ističu u RGZ.

Ova služba je izradila i mapu licenciranih geodetskih organizacija u Srbiji, kojih ima 440, i obezbedio uvid u sve neophodne poslovne podatke. 

Mapi se može pristupiti preko sajta RGZ.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име